1 червня провідний колектив краю побував із концертом у Хустській спеціальній школі І-ІІІ ступенів Закарпатської обласної ради. Ось який теплий відгук про візит колективу опублікувало керівництво закладу в соцмережі:

“Приємним подарунком до Дня захисту дітей став виступ Заслуженого академічного Закарпатського народного хору під керівництвом Наталії Петій-Потапчук. Неможливо передати словами захоплення та неймовірні емоції від виступу цього талановитого творчого колективу, який підкорив вже не одну світову сцену.

Розпочали виступ у Хустській спеціальній школі І-ІІІ ступенів Закарпатської обласної ради спільним виконанням Гімну України. А потім – надзвичайна композиція «Ой у лузі червона калина», українські народні танці й пісні, які відображають колорит закарпатського краю, традиції й звичаї нашого народу, а також сьогодення нашої країни.

Присутні постійно підтримували митців гучними оплесками, а насамкінець спільно закружляли в традиційному «закарпатському увиванці». Виступ цього творчого талановитого колективу став для наших вихованців найкращим подарунком до дитячого свята, за що щиро вдячні Наталії Петій-Потапчук, Заслуженому академічному Закарпатському народному хору та Закарпатській обласній раді”.

Своїми враженнями від заходу поділилася й керівниця колективу Наталія Петій-Потапчук: “Міжнародний день захисту дітей у Хустській спеціальній школі l-lll.ступенів (для дітей з порушенням слуху) Закарпатської обласної ради відбувся за участі Заслуженого академічного Закарпатського народного хору. Дітям потрібна турбота та захист щодня, і ми щасливі, що хоч на мить змогли принести радість та позитивні емоції своїм виступом.

Ці діти нас, артистів, зарядили своїм позитивом, мотивацією, енергією, щирістю та відкритістю! Дякуємо всім викладачам та наставникам школи! Спасибі за запрошення директору школи Жанні Микитюк. Впевнені, що наші дружні відносини будуть мати продовження! І ми ще не раз зустрінемося, щоб побачити щасливі обличчя дітей – повірте, це багато чого вартує!”

Артисти колективу не лише подарували діткам яскраву, видовищну концертну програму, а й залучили їх до танцю, зробили спільні світлини й на запрошення господарів оглянули затишні приміщення закладу.