Ужгород щойно відзначив свій день народження – 1128-у річницю першої письмової згадки про наше місто. Звісно, Заслужений академічний Закарпатський народний хор теж долучився до святкування. Зокрема, 12 вересня вже традиційно з нагоди Дня міста в Горянській ротонді відбулася святкова Літургія, по завершенню якої Закарпатський народний хор виступив перед присутніми з програмою духовних творів.

Біля підніжжя цієї унікальної стародавньої святині, під благодатними променями лагідного вересневого сонця проникливо звучали твори класиків хорової музики й талановитих закарпатських авторів: «Милость мира» К.Стеценка, «Богородице, Діво, радуйся» С.Рахманінова, «Алилуя» Є.Станковича, старовинний духовний кант «Через поле широкоє» в обробці Д.Котка (соліст – Андрій Свид), «Хваліте Господа з небес» (солістка – Ольга Свида») та «Достойно єсть» І.Бокшая, «Благослови, душе моя, Господа» І.Флегменка, «Хваліте Господа з небес» В.Теличка (соліст – Олександр Ференцик), «Спаси і помилуй нас, Боже» П.Матія на сл.Ю.Шипа (соліст – народний артист України Петро Матій) та ін. Завершили концерт артисти разом із парафіянами Горянської ротонди «Молитвою за Україну».

«Господь нам дав прекрасну погоду й об’єднав нас усіх, щоб ми сьогодні разом помолилися за Ужгород. Співслужіння єднає всіх нас, таких різних – за віком, соціальним статусом, статками. Жодна матеріальна річ не може дати того, що дає Господь… Дякую всім, хто сьогодні прийшов, і тим, хто хотів прийти, але не зміг. Дякую Богові за наше свято, свято рідного міста», – звернуся настоятель храму отець Богдан Савула до присутніх. І тепло подякував артистам за спільну молитву, в якій взяли участь також міський голова Богдан Андріїв, його заступник Василь Гомонай, секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян, працівники міської ради, багато ужгородців, гості нашого міста.

Свою вдячність настоятелю храму отцю Богдану Савулі за чудову атмосферу, яка завжди панує у храмі, та колективу Закарпатського народного хору на чолі з Наталією Петій-Потапчук за зворушливе виконання духовної програми висловив і міський голова Ужгорода Богдан Андріїв. І додав: «Спасибі всім, хто прийшов сьогодні на святкову Літургію. Ми різні, але тут нині нас об’єднало одне – віра в Бога, у щасливе майбутнє. Ми звершили молитву, щоб Бог благословив нас, наші родини, наших близьких, Ужгород та Україну. Вірю, що нашу молитву почуто».

Керівник колективу Наталія Петій-Потапчук так прокоментувала подію журналістам «Суспільного Закарпатття»: «Спів у найстарішій святині нашого краю, нашого міста, в Горянській ротонді, це завжди дуже відповідально, дуже знаково й дуже трепетно. Адже хоровий спів – це друга молитва. Це вже стає дуже гарною традицією у День міста давати такий духовний концерт із творів і закарпатських авторів, і українських авторів… Я думаю, що ця прекрасна атмосфера, яка панує у цей день на цьому святому місці, вона передається. Фактично, це є спільна така молитва нас і всіх присутніх».