6 грудня ми відзначаємо День Збройних сил України. Заслужений академічний Закарпатський народний хор візьме участь в урочистостях з нагоди цього свята, які відбудуться у Закарпатському держаному обласному музично-драматичному театрі. Керівник колективу – заслужений працівник культури України Наталія Петій-Потапчук. Соло присутнім подарують заслужені артистки України Надія Гораль і Яна Садварій та народний артист України Петро Матій. Участь у святковому зібранні візьмуть керівники області та міста, військовослужбовці Ужгородського гарнізону.

Станом на 2019 рік у Збройних силах служать близько 250 тисяч осіб, зокрема, служать і працюють 56 тисяч жінок. За період з 2014 до 2017 роки 6 тисяч жінок воювали на території проведення АТО, з них 107 отримали державні нагороди.

Нещодавно – 17 жовтня – Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, яким у Збройних Силах України вводяться нові військові звання серед сержантського та старшинського складу. Тож, в армії відтепер не буде прапорщиків та мічманів, їх замінять нові звання – майстер-сержанти і майстер-старшини.

Колектив Закарпатського народного хору щиро долучається до всіх привітань на адресу українських військових! Зичимо міцного здоров’я та успіхів військовослужбовцям усіх рангів, ветеранам, новобранцям і їх родинам, пам’ятаємо і шануємо пам’ять загиблих українських військових!