У нашім раї на землі…

У нашім раї на землі…

4 березня Заслужений академічний Закарпатський народний хор спільно з «Пісочною феєю України» Оксаною Мергут (м.Хмельницький) подарували школярам і вчителям Ужгорода програму до 206-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка «У нашім раї на землі».

Концерт відбувся на сцені Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв і перетворився на справжнє театралізоване дійство – з піснями, танцями, поезіями, сольними виступами, сценами із музичної картини «Вечорниці» Петра Ніщинського. Ніжно й проникливо виконали дуетом відому пісню «Тихо над річкою» (муз.Порфирія Батюка, сл.Спиридона Черкасенка) заслужена артистка України Яна Садварій та Ольга Свида. Як завжди із захватом сприйняла публіка і провідного соліста Закарпатського хору, народного артиста України Петра Матія. Яскравими виступами запам’яталися також інші солісти, серед яких Василина Голянич, Анна Кохан, Сергій Андрусь, Еріка Конончук, Валерій Попович, Василь Матій, Віктор Грабовський. Та головними емоційними акцентами стали Шевченкові твори в поєднанні з дивовижними роботами гості з Хмельницького: глядачі, затамувавши подих, стежили, як завдяки її вправним рухам на великому екрані з’являлися все нові й нові образи, пейзажі, традиційні українські символи, портрет Кобзаря. На тлі цих живих картин неймовірно глибоко й пронизливо у виконанні ведучої хору Наталії Делеган прозвучала Тарасова «Розрита могила». Акторським талантом і художнім словом прикрасила програму також народна артистка України Лариса Білак.

Наприкінці виступу художня керівниця і головна диригентка колективу Наталія Петій-Потапчук подякувала пані Оксані за співпрацю, а Ужгородській міській раді та меру міста Богдану Андріїву – за підтримку у проведенні концерту. У свою чергу Оксана Мергут із захопленням відгукнулася про цей творчий експеримент. Будемо сподіватися, співпраця колективу з цією мисткинею матиме своє успішне продовження.