Анастасія Дьомінова

У Заслуженому академічному Закарпатському народному хорі триває активна підготовка до гала-концертів проєкту «Зіркове майбутнє Срібної Землі», які відбудуться наприкінці вересня в Ужгороді, Перечині та Хусті.

Ансамбль “Цімборики”, м.Хуст

Проєкт започатковано колективом у 2018 році. Тоді вперше на професійній сцені разом із артистами колективу виступили талановиті діти з багатьох куточків Закарпаття – співаки, танцюристи, інструменталісти. Ініціатива колективу настільки припала до душі як артистам, так і юним талантам, що її було вирішено розвивати. А в цьому році, завдяки своїй благородній меті та підтримці широкої громадськості, пройшовши кілька етапів жорсткого відбору та серйозної конкуренції, цей проєкт Закарпатського народного хору зумів вибороти грант Українського Культурного Фонду. Відтак його реалізація відбувається за підтримки та повного фінансування УКФ.

Тімея Майор, м.Хуст

Закарпатський народний хор вже понад 75 років зберігає і популяризує унікальні зразки багатоетнічного народного мистецтва Срібної Землі. Кращий спосіб зберегти цей скарб – це передати його нашим нащадкам, виховати молоде покоління в любові до рідного слова, пісні, танцю, обрядів і традицій, знайти послідовників та однодумців у цій справі.

Ансамбль “Турянська долина”

Головною умовою проєкту «Зіркове майбутнє Срібної Землі» є виконання творів саме із репертуару Закарпатського народного хору. Щороку дирекція закладу шукає здібних юних співаків, танцюристів, інструменталістів із усіх куточків Закарпаття, закоханих у народне мистецтво, готових вчитися і розвивати свої таланти. Ось і цього разу підготовка до проєкту почалася ще в літні місяці – листування, прослуховування, відбір, знайомство з учасниками, поїздки в регіони, консультації, формування репертуару. Наразі ж щодня на базі Закарпатського народного хору ведеться ретельна робота над програмою: проходять зведені репетиції хору й оркестру з юними артистами, індивідуальні заняття діток з педагогами, відточуються танцювальні постановки за участі юних артистів.

Анастасія Гриневич, м.Ужгород

У цьогорічному проєкті «Зіркове майбутнє Срібної Землі» візьмуть участь надзвичайно талановиті сольні виконавці (співаки, інструменталісти) та відомі дитячі танцювальні колективи з Ужгорода, Мукачівщини, Перечинщини, Хустщини – всього біля п’ятдесяти дітей віком від 4 до 14 років.

Анна Велика, м.Ужгород

Стежте за анонсами колективу: гала-концерти обіцяють бути яскравими, зворушливими та видовищними. Підтримайте юних артистів у їх прагненні зробити цей світ кращим і добрішим!