17 квітня, на Вербну неділю, Заслужений академічний Закарпатський народний хор у рамках фестивалю «StankоvichFest» побував з духовним концертом у Сваляві. У храмі Різдва Пресвятої Богородиці панувала святкова атмосфера завдяки присутності нашого земляка, видатного композитора, народного артиста України, Шевченківського лауреата, Героя України Євгена Станковича. Колектив під керівництвом Наталії Петій-Потапчук виконав один із його творів (“Алилуя”), а також ряд духовних творів, серед яких “Молитва за Україну” Миколи Лисенка, старовинний кант “Через поле широкоє”, “Хваліте Господа з Небес” Віктора Теличка, “Благословіння” Василя Гайдука, “Страдальна мати” Віктора Янца та велична “Меса” Іштвана Мартона.

Дуже проникливо звучали цього дня солісти колективу – заслужена артистка України Яна Садварій, Ольга Матьовка, Володимир Гірник, Андрій Свид, Олександр Ференцик. Соло на органі виконала Ольга Чундак. Маестро і Закарпатський народний хор давно поєднують дружні стосунки, тож зустріч була теплою й зворушливою.

Після першої частини концерту в. о. Свалявського міського голови Мирослава Скрипинець нагородила Євгенія Станковича грамотою Свалявської міської ради за особистий внесок у розвиток культури Закарпаття та Свалявської громади. Очільниця міста подякувала митцю за його особисті досягнення та музику, яку він подарував цьому світу, і наголосила, що Свалява пишається такими людьми, які відомі далеко за межами України та Європи. Грамотою за особистий внесок у розвиток культури Закарпаття було нагороджено також Заслужений академічний Закарпатський народний хор.

У концерті також взяли участь учні та викладачі Свалявської школи мистецтв. Після завершення заходу гості мали змогу поспілкуватися з відомим музичним діячем та зробити фото на згадку.