Важко милуватися буянням весни й рожевим цвітом сакур в той час, як в Україні триває кровопролитна війна, продовжують гинути мирні люди, а наші мужні захисники ціною власного життя боронять кожен клаптик рідної землі. Разом з тим, кожен з нас зобов’язаний наближати перемогу, як може. Тож і Заслужений академічний Закарпатський народний хор продовжує тримати культурний фронт: 1 травня о 19.00 колектив під керівництвом Наталії Петій-Потапчук запрошує ужгородців та гостей міста на Великодній благодійний концерт «Пасха. Україна. Перемога». Свій виступ артисти презентують на набережній Незалежності поблизу Лінгвістичної гімназії, а зібрані кошти підуть на підтримку ЗСУ, зокрема Закарпатської 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

У програмі – пасхальні твори, закарпатські народні танці й обряди, відомі патріотичні пісні. Гадаємо, весняний недільний вечір у товаристві провідного митецького колективу краю зуміє зібрати багато містян і внутрішньо переміщених осіб, які знайшли тимчасовий прихисток в Ужгороді. Сподіваємося, гостям з різних куточків України припаде до душі колоритний закарпатський фольклор, самобутні мелодії й традиції Срібної землі. А духовні та патріотичні твори підсилять наш дух і віру в перемогу.

Нагадаємо, нещодавно жіночий склад Заслуженого академічного Закарпатського народного хору під орудою художнього керівника Наталії Петій-Потапчук спільно з представницями жіночого волонтерського руху Наталією Штефуцою, Олександрою Мельничук і Ларисою Бортовик побували з культурно-дипломатичною місією в кількох країнах Європи, зокрема Словаччині, Німеччині, Австрії та Італії.

А 17 квітня в рамках фестивалю «StankоvichFest» колектив відвідав з духовним концертом Сваляву, де в присутності нашого земляка, видатного композитора, народного артиста України, Шевченківського лауреата, Героя України Євгена Станковича виконав один із його творів, а також твори Миколи Лисенка, Віктора Теличка, Василя Гайдука, Віктора Янца та величну «Месу» Іштвана Мартона.

З початку війни колектив бере активну участь у волонтерському русі. А напередодні Великодня закупив пасочки, які було освячено на площі Народній в Ужгороді й відправлено на передову бійцям 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади та 101-ї бригади територіальної оборони Закарпаття. На цей світлий пасхальний період заплановано ще кілька великодніх концертів колективу.