Заслужений академічний Закарпатський народний хор запрошує всіх ужгородців та гостей міста на концерт з нагоди 26-їрічниці Конституції України. Дійство відбудеться 27 червня о 19.00 на Театральній площі, тож усі охочі матимуть змогу долучитися, а зібрані кошти буде передано на потреби ЗСУ.

У програмі – самобутні народні пісні й танці з репертуару Закарпатського народного хору, сольні виступи, патріотичні твори. Керівник і головний диригент колективу – Наталія Петій-Потапчук.

Цим виступом колектив завершує свій 76-й концертний сезон, чотири місяці з якого припали на повномасштабну війну в Україні. Весь цей час Закарпатський народний хор тримав культурний фронт – брав участь у волонтерстві, благодійних і патріотичних акціях, здійснив дві закордонні поїздки з культурно-дипломатичною місією, організовував заходи задля допомоги війську. Силами колективу було придбано тепловізор для наших захисників, ще 37 тис грн., зібраних упродовж кількох останніх концертів завдяки глядачам і всім небайдужим, так само буде спрямовано на потреби ЗСУ.

Наразі колектив отримав кілька запрошень на міжнародні фестивалі. А про його міжнародне визнання свідчить той факт, що недавно у німецькому виданні Lambert Academic Publishing (LAP) вийшла друком розгорнута наукова стаття доктора педагогічних наук, професора кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Університету Григорія Сковороди Анатолія Мартинюка «Заслужений академічний Закарпатський народний хор як унікальний мистецький феномен Української національної культури» («Honored Academic Transcarpathian  folk choir is a prenomenon of Ukrainian national culture»).